Meer over

Vals Alarm

bestaat uit een groep jonge enthousiaste zangers uit Groningen en omstreken, die zich richten op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. Musicaltheater Vals Alarm is in 1993 ontstaan uit de musical ‘Knetter’, georganiseerd vanuit Cultureel Studentencentrum de Usva in Groningen. Sinds de oprichting heeft de groep 20 voorstellingen geproduceerd, variërend van bestaande musicals tot eigenzinnige muziektheatervoorstellingen met zowel pop- als musicalsongs. Deze voorstellingen werden niet alleen in theaters gespeeld, maar ook op alternatieve locaties zoals de Suikerfabriek en de Noorderkerk. Naast een jaarlijkse avondvullende voorstelling treedt Vals Alarm regelmatig op tijdens evenementen als Noorderzondag en de Keiweek en zijn ze te boeken als muzikale en theatrale omlijsting van uw evenement/feest.

In het najaar van 2016 ontving Vals Alarm veel lof voor hun uitvoering van de musical RENT. Naast een beloning met 4 sterren in het Dagblad van het Noorden oogstte de voorstelling veel lof bij de jury van de Amateur Musical Awards. Vals Alarm werd maar liefst 10 keer genoemd op de longlist van de Awards en sleepte uiteindelijk 4 daadwerkelijke nominaties binnen, waaronder die voor Beste Musical Drama. Tijdens het Amateur Musical Awards Gala op 20 november 2017 werden twee nominaties verzilverd.

 

PIPPIN in het Grand Theatre

Op 25 en 26 januari 2019 spelen wij PIPPIN in het Grand Theatre Groningen! Klik op ‘Tickets Pippin’ om erbij te zijn!

Pippin is een komisch-absurdistische voorstelling over het (fictieve) leven van de zoon van Karel de Grote. Pippin wil maar een ding: bijzonder zijn. Hij probeert dat op allerlei manieren te bereiken; oorlog, politiek, lust, liefde, drugs en geloof. Maar is bijzonder zijn eigenlijk wel zo belangrijk?

In deze musical wordt hard gewerkt om de zogenaamde vierde muur af te breken, die tussen de voorstelling en het publiek. Dit leidt tot hilarische situaties. De voorstelling is kleurrijk en bevat veel elementen uit het circus. Vals Alarm gaat hier op een eigenzinnige manier invulling aan geven. De afgelopen jaren is Vals Alarm zowel productioneel als artistiek gegroeid. De groep won twee Amateur Musical Awards met de productie RENT. Vals Alarm zet onder leiding van regisseur Dani Heres Dominguez, muzikaal leider Arjen Wassink en choreografen Marijke Menninga en Kitty Teuben ook dit jaar weer een eigenzinnige voorstelling neer.