nieuws

 • Kick-off RENT
  In oktober 2016, 20 jaar na de officiële oprichting van Vals Alarm Musicaltheater, presenteren we de rockmusical RENT. Al vanaf de begindagen van Vals Alarm vormt RENT een belangrijk aandeel in ons repertoire. Het is daarom erg bijzonder dat we deze productie in dit jubileumjaar zullen uitvoeren.

  We willen de aftrap voor dit jaar graag vieren met muziekliefhebbers, vrienden en geïnteresseerden! We lichten de artistieke visie op het stuk toe, onze samenwerkingspartners Stichting COC en stichting LGBT vertellen iets over de organisatie en we geven een muzikale presentatie. Aansluitend is er een mogelijkheid voor een borrel.

  Datum: zondag 28 februari 2016
  Locatie: De Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14
  Tijd: 15.00 uur tot 17.30 uur.

  In verband met een beperkt aantal plaatsen horen we het graag per mail als je aanwezig wil zijn via info@valsalarm.nl.

 • Audities
  Op zondag 11 oktober 2015 worden er de hele dag audities gehouden waarbij zowel zang, dans, als acteren aan bod komen. Ben je geïnteresseerd? Mail voor meer informatie en om je aan te melden naar auditiecommissie@valsalarm.nl.

 • In een film over 24 uur van de stad Groningen mag Vals Alarm natuurlijk niet ontbreken! En wij hebben niet één, maar zelfs twee minuten gekregen! In minuut 21:00 en minuut 21:01 geven we een voorproefje van onze voorstelling Caleidoscoop: www.24uurvangroningen.nl

 • Op 10, 11, 12 en 14 juni 2015 hebben wij de muzikale voorstelling Caleidoscoop gespeeld in het Groninger Forum.

  Caleidoscoop
   is een voorstelling bestaande uit negentien losstaande nummers, die elk een stuk op zich vormen. Hiphop, klassiek, rockopera, musical, al deze genres passeren de revue. Elke muzikale vertelling brengt een eigen sfeer, stijl en emotie met zich mee. Zang en dans wisselen elkaar voortdurend af en zorgen samen met decor en kostuums voor een steeds wisselende setting. Vals Alarm verrast het publiek niet alleen met variërende muziekstijlen, bij de voorstelling komen er wel zes verschillende talen aan te pas. Een voorstelling met vele kanten dus.

  Caleidoscoop is dynamisch, beeldend, verrassend en bijzonder. Dit alles mede dankzij het veelbelovende artistiek team, bestaande uit Dani Heres Dominguez (regisseur), Robert Ramaker (dirigent) en maarliefst zeven verschillende choreografen. De voorstelling speelt met de elementen tijd, kracht en ruimte en opent deuren naar werelden waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.