Over Vals Alarm

Vals Alarm

bestaat uit een groep jonge enthousiaste zangers uit Groningen en omstreken, die zich richten op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. Musicaltheater Vals Alarm is in 1993 ontstaan uit de musical ‘Knetter’, georganiseerd vanuit Cultureel Studentencentrum de Usva in Groningen. Sinds de oprichting heeft de groep 21 voorstellingen geproduceerd, variërend van bestaande musicals tot eigenzinnige muziektheatervoorstellingen met zowel pop- als musicalsongs. Deze voorstellingen werden niet alleen in theaters gespeeld, maar ook op alternatieve locaties zoals de Suikerfabriek en de Noorderkerk. Naast een jaarlijkse avondvullende voorstelling treedt Vals Alarm regelmatig op tijdens evenementen als Noorderzondag en de Keiweek en zijn ze te boeken als muzikale en theatrale omlijsting van uw evenement/feest.

In het najaar van 2016 ontving Vals Alarm veel lof voor hun uitvoering van de musical RENT. Naast een beloning met vier sterren in het Dagblad van het Noorden oogstte de voorstelling veel lof bij de jury van de Amateur Musical Awards. Vals Alarm werd maar liefst tien keer genoemd op de longlist van de Awards en sleepte uiteindelijk vier daadwerkelijke nominaties binnen, waaronder die voor Beste Musical Drama. Tijdens het Amateur Musical Awards Gala op 20 november 2017 werden twee nominaties verzilverd.

In januari 2019 heeft Vals Alarm de musical PIPPIN opgevoerd in het Grand Theatre in Groningen. Deze productie is door het Dagblad van het Noorden bekroond met een vijf sterrenrecensie. Hierbij zijn er weer twee Amateur Musical awards binnengesleept als zijnde Beste Vrouwelijke Bijrol en de Pia Douwes Talent Award.

In september 2021 heeft Vals Alarm de productie Once On This Island ten tonele gebracht. Wederom met een prachtige vijf sterren recensie van Jacques d’Ancona. Na een corona periode mocht Vals Alarm eindelijk weer spelen voor publiek in het prachtige Grand Theatre in Groningen.

Op 15, 16, 17 en 18 juni 2022 speelt Vals Alarm ‘A New Brain’ in het Grand Theatre in Groningen.