Pippin is a go!

De rollen zijn verdeeld, nummers zijn geoefend, er wordt al gedanst en er is het een en ander bekend over kostuums en decor.

Pippin is een komisch-absurdistische voorstelling over het (fictieve) leven van de zoon van Karel de Grote: Pippin. Hij zoekt naar een “door en door bijzonder” leven, maar wat is dat eigenlijk? Op zijn zoektocht naar het ultieme, proeft Pippin aan de geneugten van het leven: oorlog, seks, politiek, religie en meer. Steeds weer wordt hij op de proef gesteld, uitgedaagd en verleid. Dit alles resulteert in de hoofdvraag: is bijzonder zijn het hoogst haalbare doel in het leven?

Doorslaggevend voor de keuze van Pippin is dat er een grote rol weggelegd is voor het ensemble, dat de muziek uitdagend is en dat het stuk past bij Vals Alarm: een bonte theatergroep vormt de kern van het verhaal. Vals Alarm wil het publiek een fijne avond bezorgen waarbij onbezorgd genoten kan worden van zang, dans, spel én acrobatiek. En hoewel Vals Alarm natuurlijk “door en door bijzonder” is, zal de zin(loosheid) van het leven een thema zijn dat het publiek wellicht mee naar huis neemt.