Artistiek team

Artistiek team

Vals Alarm wordt tijdens de voorbereidingen van nieuwe producties en optredens begeleid door een professioneel artistiek team. Dit artistiek team bestaat uit een regisseur, een dirigent en een choreografe.

Dani Heres Dominguez Regisseur

Dani doorliep de toneelschool in Donostia (San Sebastiàn, Spanje), waarna hij een regieopleiding volgde in Londen. Sinds 1995 woont hij in Nederland. Hij werkte hier als regisseur, regie-assistent en producer bij diverse gezelschappen waaronder het NNT en Theatergroep Waark. Ook regisseerde hij musicals bij diverse studentenverenigingen en het ICO in Assen. 
Door Dani’s ruime ervaring met acteurs van verschillend kaliber, weet hij steeds het beste in de spelers naar boven te halen. Dani weet met minimale middelen een artistiek interessante voorstelling neer te zetten die zowel publiek als acteurs uitdaagt. Dani heeft ondertussen 5 producties van Vals Alarm geregisseerd en zal ook de regie van Once On This Island voor zijn rekening nemen.

Cas Straatman Dirigent

Cas Straatman is sinds het voorjaar van 2019 de dirigent van Vals Alarm. Cas is opgeleid aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en heeft na zijn opleiding veel ervaring op gedaan als onder andere zangdocent, arrangeur en pianist aan het Prins Claus Conservatorium en dirigent van het Russisch Byzantijns Koor en musicalgroep Musicalanders. Cas zal zich nu samen met de leden van Vals Alarm storten op de muziek van Once On This Island.

Marijke Menninga Choreografe

Marijke Menninga is sinds 2010 als choreografe betrokken bij Vals Alarm. Na de vooropleiding dans bij Lucia Marthas Groningen en een korte periode aan Fontys Dansacademie in Tilburg, heeft zij ruim elf jaar les gegeven aan kinderen en volwassenen in uiteenlopende dansstijlen; van klassiek ballet tot jazz tot moderne dans. Bij Vals Alarm streeft zij ernaar dat de choreografie het verhaal van de musical kracht bijzet. Marijke is naast haar werk bij Vals Alarm werkzaam als orthopedagoog.